Andra helg på tomten

Som helgen innan träffades vi i Upplands Väsby efter jobbet. I Uppsala var det mellanstopp för att handla hos Biltema: batterilampa, camping köksredskap för att kunna brygga kaffe och lite till. Därefter åt vi middag hos IKEA en gång till innan vi körde vidare till tomten.

Hur den “snabbkaffe” smakade måste vi prova per en gång – det blev mycket bättre än förväntat! Förutom detta plus lite här och där hann vi inte med mer denna kväll.

Lördag morgon blev det fin frukost med frallor och ost samt färskt bryggt kaffe – omnjomnjom. Annars röjde och sågade vi halva dagen tills vi inte ville jobba längre. Vi fick även besök av närmaste grannens fru och småpratade lite och delade ut våran första visitkort.

Sedan packade vi ihop våra grejer och svängde förbi på Olssons lantbruk. Vi fick höra att dem skulle kunna hjälpa oss med att fälla träd – dem har en bra maskin för det (inte en app ;-) Dem brukar börjar senare i höst och ville ta ned alla träd vi inte kommer markera. Som betalning ta dem med de styckade ved – vad bra! Vi frågade även om dem har kontaktuppgifter av grannen som slutar nedanför vår tomt för att kunna prata om servitut för uppfarten. Hon, Margareta, ska kolla upp det och maila uppgifterna.

Efter så mycket prat blev vi hungrig och vi tänkte prova pizzerian i Alunda som en granne (hemma i Fruängen) tipsade oss om. Jag varit så kraftlös att jag inte orkade lyfta dricksglaset så den fallit på bordet och gick sönder. Vilken röra… men servitören var jättesnäll och jag fick en hel nu utan problem. Det har väl inte hänt för första gången som han menade.

Mätt och glad körde vi hem och föll bara ned på soffan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *