Krävande dag

Idag satt vi igång på riktig: vi fällde ungefär 20 träd, sågade dem i något mindre format, staplade de på sidan och röjde gräs osv. Vi måste verkligen tvinga oss själva att ta en paus och dricka mycket. De flesta träd var inte särskild tjock men jättehög. Det var inte lätt att dem kommer ned exakt där vi förväntade oss det.

Innan vi började körde vi genom dimmiga byar till Uppsala för att äta frukost. Utan kaffe är det ingen idé att göra något ;-)

Med tanke på att husvagnen skulle ställas på tomten gräv vi fritt och sågade och hackade vissa stumpor så lågt det gick. Direkt på tomtgränsen är det ett dike vagnen måste köras igenom. Som tur fick vi hjälp av våra näraste grannar. Annars hade vi inte hunnit bugsera husvagnen till sin plats. Jobbet var dock inte helt klart – den ska sättas i våg och det gick sådär. Detta på grund av vi lyckades ställa det ena hjulen precis på en stumpa. Den enda möjligheten att fixa detta var: ta bort luften ur däcken, montera bort hela hjulen, såga av stumpan och sätta på hjulen igen. Igen fick vi hjälp av grannen som lånade verktyg till oss.

Efter all detta var vi helt kraftlös och packade ihop och körde hemåt. Nästan framme svängde vi in till vår Wok House för att köpa något som middag. När vi körde därifrån tändes plötsligt motorlampan – sh** vad skulle detta vara? I alla fall kunde vi parkera bilen, vilken lättnad. Vid en snabb titt vad som skulle gått sönder såg vi att det saknas kylvätskan, behållaren var helt tomt. Dessutom luktade det starkt bensin.

Update:

Nu fungerar bilen igen. Det var en liten läckage på bensinslangen där den fästas på pumpen och vi fyllde på lite vatten och kopplade bort batteriet några minuter för att släcka lampan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *