Husvagn och redskap

Långt innan vi kunde köpa informerade vi oss om husvagn, redskapsbod och verktyg vi kommer behöva. Idag var det full fart på att leta efter husvagn och köpa redskapen för de första arbeten.

De flesta husvagn har varit för dyrt, för gammalt eller helt nedslitet samt utan besiktning så man får inte köra den. Som tur fanns det två på Blocket som vi ringde till och bokade tider för att titta på dem. Den ena stått i Tyresö lite söder om Stockholm, den andra i Huddinge.

Med anledning till att den kostade bara hälvten även om den varit inte så stor och “snyggt” enligt beskrivningen blev det den från Tyresö. Vi hade det bästa vädret: det regnade hela tiden. Egentligen bra där man hade hittat direkt om vagnen hade varit otätt :-) Det var inte så jättesvart att köra med släpp, vädret var det egentliga som varit dåliga. I alla fall har vi kommit hemma utan problem.

Endast en halv timme tills kl 8 och Hornbach skulle stänga… som tur tar det endast tio minuter dit. I “sista minuten” hittade vi allt vi ville köpa: rojsåg McCulloch B40 BT ELITE, motorsåg McCulloch CS 410 ELITE, samt skyddsutrustning (hjälm med visir och hörselskydd och tröja), olja och färdigblandat 2-takt bensin. På vägen till Ingvasta imorgon ska vi köpa resten, såsom skor, spade osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *