Uppdateringar från mäklaren

Sara skickade ett mail där hon berättar att de inte har någon GPS vi kan använda för att mata in x-y-koordinater som finns på den ena tomtkartan. Med andra ord kan hon inte hjälper oss med märkning av exakta tomtgränser.

Vi sökte på nätet vem som ansvarar för att gränsmarkeringar finns och ringde tills slut till Lantmäteriet. Eftersom gränsen finns skrivit in med exakta koordinaterna behöver vi ingen hel upprättning utan en särskilt gränsutmärkning:

När fastighetsägare behöver få befintliga, rättsligt entydiga, gränser rekonstruerade och markerade, kan särskild gränsutmärkning utföras av Lantmäteriet. Lantmäteriet återställer förkomna markeringar, markerar tidigare omarkerade gränspunkter och sätter vid behov ut markeringar på nya ställen i gränsens sträckning.

Medarbetaren hos Lantmäteriet kunde inte svara på kostnader och bad mig ringa en lantmätare. Öppetider är endast kl 9-11 på förmiddagen så det måste vänta tills imorgon. För en annan kommun hittade jag kostnader som ligger på 890:- kr plus moms per timme men det fanns ingenting om hur länge vissa saker brukar ta.

För att får klarhet vem som kommer betala detta ringde Lutz till Sara för att förklara läget. Hon förstår att desto mer tid som allt tar samt varje ny grej som vi upptäcker gör oss att fundera om vi verkligen ville köpa längre.

Facit: två av de sju fullmakter har kommit in, hon väntar på torsdagens post för att får fler. Hon ska kolla med lantmätare grejen och så måste vi bara vänta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *