Andra försök att titta på tomten

Strax innan våran semester kollade vi på ett litet och gammalt fritidshus i Bernshammar. På denna tomt finns det redan el samt ett hus med stort renoveringsbehov. Jämfört med Ingvasta är den lite mindre i storlek samt dyrare. Största nackdelen är dock att den är ännu längre bort ifrån Stockholm.

Dagen efter körde vi en gång till till Ingvasta – med gott samvete att vägen borde vara torr nu. Vi blev inte besvikna och hade möjlighet att sätta foten på tomten. Det är ett jätte jobb att avverka alla träd innan man skulle kunna börja jobba fullt på tomten med el/vatten/avlopp.

Vi såg att samma granne fanns på plats så vi svängde upp till hans tomt för att snacka lite. Enligt han och en annan kille som bor på samma ställe är det en gammal tant som äger tomten och hon försöker sälja den i flera år utan att det finns någon som ville köpa. Dem har redan sänkt priset – utan framgång. Runt 17talet fanns väl ett skomakeri samt en brunn på plats.

Efter att vi fick lite mer information kring området fick vi höra att grannarna är snällt och hjälpsam vilket ger oss förtroendet att kunna använda hjälpen senare när vi måste få bort träden, stumparna, mark, m.m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *