Inte (än) ett hus

Det blev inte som vi hade tänkt oss det. Kontakten med Skidstahus var väldig trög och svåråtkomlig. Det blev inte en fin offert utan en låååång lista av möjligheter och tillhörande kostnader. Det blev mer ett mejl här och ett där och en efterfrågan här och där och i slutändan blev allt dyrare än vi hade pratat om.

Det kändes inte kul att prata på plats med de och få en glädjekalkyl trots att vi pratade “tydligt tyskt” vad vi ha för pengar och vad vi förväntar oss.

Okej, de behöver väl inte oss som kund och vi har efter detta upplevelse vald att spendera våra pengar någon annanstans. Om redan det enkla med offerten drar ut i längden hur skulle då bli själva husbygge…

Vi sitter nu – i mån av tid – med Mellby Hus och försöker få fram ett hus som passar i budget. Den här gången är det tyvärr vi som drar i längden – eftersom vi inte vet om vi har råd med att bygga hus eller om vi överbelasta våran budget nu.

Vi har nämligen – i förhoppningen för husbygget – redan börjat med markarbete och fått en egen väg till tänkta husplatsen på vår tomt. Vi har även fått el och en egen adress. Markarbete och el var ju inte gratis och det påverkar på det sättet vår egen andel (kontantinsats) till en nödvändig banklån. Och det är ju tyvärr mer arbete kvar innan huset kan byggas.

Men nu är året slut och vi får fundera vidare under kommande året.

Elskåp på plats - lite finfin måste det bli. Men lampan visar - det finns el.
Elskåp på plats – lite finfin måste det bli. Men lampan visar – det finns el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *