Insikt

I slutet av februari köpte vi en byggbar container där vår grävmaskin skulle kunna parkera när vi inte är på plats. Pga. den icke slutande vinter tog det till början av april innan vi kunde åka med grävmaskinen till tomten. Där började vi gräva i den halvfrysta marken för att få plats för containern. Men först i slutet av april lyckades vi med en leverans av grus som grund för containern och en tänkt uppfart till tomten. Till all otur körde sig lastbilen fast och behövde direkt hjälp av en snäll bonde att komma loss.

Samtidigt ”lyckades” vi att köra grävmaskinen bränsletomt. Men icke nicke är det inte så enkelt att få igång den jämfört med en bensinare. Trots flera försök blev vi tvungen att ringa efter en verkstadsservice som kom på plats och fixade maskinen efter en stund. Då var det redan maj. Och äntligen levererades även vår jordborr till grävmaskinen. Strax därpå gick sedan fläkten till hydrauliken sönder som gick att få ny på garanti. Men det tar tid att vänta lite extra.

I början av maj var äntligen containern ihopbyggd – tack till grannen och deras besök som hjälpte till. Uppfarten är lagt men fortfarande inte körbart. Allt är för mjuk för våra tunga bilar.

Nu är det redan augusti och under semestertiden behövde vi inse att vi inte kommer klara tomten på egen hand – dvs. de grundläggande markarbeten. Inte med småbarn och hund samt inget hus på plats där barn och hund kan vara säkert.

Vi utforskar nu möjligheten för markentreprenad eller markföretag som kan göra de grundläggande arbeten åt oss. Förberedda grunden för huset, lägga uppfart på riktigt samt förbereda tomten för ett trädgårdsställe. Inte så enkelt när man inte är på plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *